Nationale Boomfeestdag

Op 18 maart 2020 zou de 64e editie van de Nationale Boomfeestdag plaatsvinden. De landelijke vieringen van de Nationale Boomfeestdag is door het Corona virus, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, tot nader order uitgesteld.

Thema 2020: Bomen geven Energie!

Bomen zijn een super klimaatmaatregel: ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie. Kom als gemeente in actie voor het behalen van de Klimaatdoelen-2020 en help mee het Nationaal Boomplantrecord te vestigen. Een groener Nederland levert ons meer welzijn en energie op!

Onvergetelijke ervaring

Het planten van de bomen en het uitzetten van de regenwormen, zijn vaak de eerste natuurervaringen, deze worden nooit meer vergeten. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Regenwormen, de gangmakers voor elke boom!

Regenwormen maken gangen, waardoor er meer zuurstof in de grond kan komen, de afwatering verbeterd wordt en er meer bodemleven ontstaat. Door regenwormen in te zetten wordt de structuur van de grond weer losser, waardoor de bomen beter kunnen groeien. Voor schoolkinderen is het super leerzaam en leuk om te helpen met het uitzetten van regenwormen.

GreenGuard is trotse partner van de Nationale Boomfeestdag. Wij leveren ieder jaar regenwormen voor de Nationale Boomfeestdag, die u ook bij ons kunt bestellen. U heeft per nieuwe boom met een stamomtrek van 12-16 cm ca. 100 gram regenwormen nodig voor het beste resultaat. Met 1 pakket regenwormen van 2,5 kilo kunt u dus 25 bomen planten!

Wij bieden ook kleine papieren zakken aan die u mee kunt nemen in uw bestelling. Dan kunt u de regenwormen verdelen over de zakjes.

Bestelinformatie

  • Mail uw bestelling naar info@greenguard.nl o.v.v. Boomfeestdag.
  • Boomfeestdag-actie: 1 pakket regenwormen van 2,5 kilo kost € 98,- exclusief BTW.
  • De kleine papieren zakken zijn verkrijgbaar voor €2,05 per 5 stuks (exclusief BTW). Als u deze wilt bestellen geef dan aan hoeveel zakken u wilt.
  • Als u vóór donderdag 12 maart de bestelling plaatst wordt uw bestelling op dinsdag 17 maart geleverd.

De bestelinformatie geldt voor vieringen in 2020 en zal na bekendmaking van een nieuwe datum worden aangepast

Aanmelden maillijst

In januari sturen wij een mail naar geïnteresseerden met een aanbieding voor Boomfeestdag regenwormen. Wilt u de aanbieding voor 2021 ontvangen? Meld u dan aan voor de maillijst. Dit kunt u doen door te mailen naar info@greenguard.nl, onder vermelding van ‘aanmelding boomfeestdag maillijst’.