Nationale Boomfeestdag

Plan(t) woensdag 10 november in je agenda: Nationale Boomfeestdag 2021!

Thema: Bomen maken gezond

Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijk(er) geworden. Het wordt meer gewaardeerd, maar daarentegen levert groen ook een enorme bijdrage aan de gezondheid. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. In vergelijk met een ‘rode’ (school)omgeving zorgt het voor minder stress en een hoger psychologisch welbevinden van kinderen. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress, en herstellen sneller van stress en aandacht vermoeidheid. Kortom, redenen te over om de speel- en leeromgeving van kinderen te vergroenen! Het thema van de Nationale Boomfeestdag-2021 is dan ook: Bomen maken Gezond!

Onvergetelijke ervaring

Het planten van de bomen en het uitzetten van de regenwormen, zijn vaak de eerste natuurervaringen, deze worden nooit meer vergeten. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Regenwormen, de gangmakers voor elke boom!

Regenwormen maken gangen, waardoor er meer zuurstof in de grond kan komen, de afwatering verbeterd wordt en er meer bodemleven ontstaat. Door regenwormen in te zetten wordt de structuur van de grond weer losser, waardoor de bomen beter kunnen groeien. Voor schoolkinderen is het super leerzaam en leuk om te helpen met het uitzetten van regenwormen.

GreenGuard is trotse partner van de Nationale Boomfeestdag. Wij leveren ieder jaar regenwormen voor de Nationale Boomfeestdag, die u ook bij ons kunt bestellen. U heeft per nieuwe boom met een stamomtrek van 12-16 cm ca. 100 gram regenwormen nodig voor het beste resultaat. Met 1 pakket regenwormen van 2,5 kilo kunt u dus 25 bomen planten!

Wij bieden ook kleine papieren zakken aan die u mee kunt nemen in uw bestelling. Dan kunt u de regenwormen verdelen over de zakjes.

Bestelinformatie

 • Mail uw bestelling naar info@greenguard.nl o.v.v. Boomfeestdag.
 • Boomfeestdag-actie:
  • 1 pakket regenwormen van 1 kilo kost € 49,75 exclusief BTW en exclusief verzendkosten.
  • 1 pakket regenwormen van 2,5 kilo kost € 98,- exclusief BTW en exclusief verzendkosten.
  • 1 pakket regenwormen van 5 kilo kost € 198,- exclusief BTW en exclusief verzendkosten.
  • De verzendkosten bedragen € 12,50 per pakket exclusief BTW.
  • De kleine papieren zakjes zijn verkrijgbaar voor €2,05 per 5 stuks (exclusief BTW). Als u deze wilt bestellen geef dan aan hoeveel zakken u wilt.
 • Als u vóór woensdag 3 november de bestelling plaatst wordt uw bestelling op dinsdag 9 november geleverd.

 

 

In oktober sturen wij een mail naar geïnteresseerden met een aanbieding voor Boomfeestdag regenwormen. Wilt u de aanbieding voor 2021 ontvangen? Meld u dan aan voor de maillijst. Dit kunt u doen door te mailen naar info@greenguard.nl, onder vermelding van ‘aanmelding boomfeestdag maillijst’.